1. nap – Utazás Indiába (szept.17.)


Vázaltosan:
- Budapestről először Bécsbe repültünk és onnan Delhibe
- Delhiből Rishikesbe autókkal mentünk
- Az utazás összesen kb. 27 óra hossza volt

Részletesen:

Budapestről a repülő délelőtt indult és 45 perces repülőút után érkeztünk meg Bécsbe. Ott volt egy óránk, hogy átszálljunk a fél kettőkor Delhibe induló gépre. A repülő tiszta és kényelmes volt, az osztrák légitársasággal mentünk. Ez a repülés 7,5 órás volt, de hamar eltelt.

Végig beszélgettük és nevettük az egész utat. Mindannyian nagy izgalomban voltunk, hisz várt ránk egy teljesen új világ, új színekkel, formákkal, illatokkal, lendülettel, életérzéssel… Hallomásból ismerni Indiát teljesen más, mint személyesen, a saját érzékekkel megtapasztani. Nagyon vártuk már, hogy ott lehessünk. Egy lenyűgöző világban, ami a hinduizmus, a jóga, a vegetarianizmus és a védikus kultúra hazája. Reményekkel és hittel telve vártam azt, hogy egy olyan helyen legyek, ahol ezek a világ legtermészetesebb dolgai. Indiában majdnem mindenki hívő ember, sokan gyakorolják a jógát és élik a ősi védikus kultúrát. Szerettem volna mindezt látni és megélni. Nem csak én voltam ezzel így, hanem az egész csapat nagy izgalommal várta az himalájai zarándokutunkat.

A csapat 13 főből állt, de itt még csak 10-en voltunk. Gaura Krisna prabhuval és másik két fővel Indiában találkoztunk. Delhiben éjszaka érkeztünk meg, nem sokkal éjfél után. Ott várt minket három autó, amikkel aztán továbbhaladtunk Rishikesbe.

Ez egy 6-7 órás autóút volt. Azt terveztük, hogy majd alszunk a kocsikban, de ez nem jött össze, mert az utak nagyon göröngyösek voltak és a közlekedési morál is elég egyedi Indiában. Szinte senki nem tartja be a kreszt, nem figyelnek a záró vonalakra, a lámpákra, a szembe jövő autókkal… egyszerűen semmire sem figyelnek. Saját szabályok szerint közlekednek. A legfőbb szabály az, hogy arra megyünk, amerre van egy kis hely, folyamatosan nyomva a dudát, jelezvén, hogy jövünk. Valamint az előzéseknél azt is beleszámítják, hogy a szembe jövő autó is el fogja forgatni a kormányt. Ijesztő volt, úgy tűnt mintha semmiféle rendszer nem lenne a közlekedésben; iszonyú nagy hangzavar, mindenki dudál, nyomul az autójával, őrült előzésbe kezd… eleinte halálfélelmünk volt, de idővel megszoktuk az egészet és kirajzolódott a káoszban a sajátos rendszer és megnyugodtunk.

Útról képek:

Ha nem indul el a slideshow akkor klikk ide!

Rishikesbe (ottani idő szerint) reggel 8-kor érkeztünk meg. Nagyon fáradtak voltunk, így az első program az volt, hogy aludtunk délig. Aztán közös ebéd és eligazítás következett, illetve délután városnézés. (Erről a következő bejegyzésben írok bővebben.) A szállás nagyon szép volt. A hegyekben voltunk, de nagy volt a meleg és pára, kicsit trópusi hangulatra emlékeztettet a környezet. A második nap Rishikesben telt el.

Szállásról képek:

Ha nem indul el a slideshow akkor klikk ide!

Szállásról videó: