8. nap – Kedarnátból túra Gandi-szarovárhoz (szept.24.)


Vázlatos:
- Gyalogos hegyi túra a Gandhi-szarovárhoz
- Gleccsertó, Mandakini Gangesz eredése (lélegzetelállító hely)
- Délután szabad program, pihenés

Részletes:

A délelőtt folyamán tettünk egy 7 km-es gyalog túrát a Himalája hegyei között. Szép időnk volt és láttunk sok érdekes virágot, gyógynövényt, csillogó követ, (némelyikben van arany is, csak nehéz kifejteni). Láttunk sok kis állatkát, mint például pocok, menyét, sólyom, héja, keselyű. Jól kiépített szerpentineken mentünk az uticélunk felé, ami nem más volt, mint a Mandakini Gangesz eredése.

Képek a túráról:

Ha nem indul el a slideshow akkor klikk ide!

Videók a túráról:


Fönt a hegyekben van egy nagy gleccser, melynek az aljánál van egy kis gleccser tó, amiből a Mandakini Gangesz ered. Ezt a tavat hívják Gandhi-szarovárnak, mert itt szórták szét Mahatma Gandhi hamvait. Lélegzetelállító volt hely.

Képek Gandi-szarovárról:

Ha nem indul el a slideshow akkor klikk ide!

Videók Gandi-szarovárról:


A hely szépsége és varázsa mindenkit megérintett. Egészen furcsa és meglepő nyugalmat és békét éreztünk a szívünkben. Éreztük Isten jelenlétét. Az utazásunk nem csupán turistaút volt, hanem egy zarándokút. A csapat eleinte mégis inkább turistás hangulatban volt és napról napra változtatott át minket a Himalája spirituális természete, melynek hatására turistákból zarándokokká váltunk. Szívünk folyamatosan kezdett megnyílni a mindent átható lelki energia és Isten személye felé. A sok-sok templom, amit eddig láttunk és ennek a helynek a kisugárzása megtette a hatását: Isten által teremtett világon keresztül magára Istenre tudtunk gondolni és arra, hogy összhangba kerüljünk Vele és mindennel, ami Tőle ered. A helyről és Istenről, az Ő szolgálatáról tartott előadást Gaura Krisna prabhu.

Előadás a Gandi-szarovárnál:


Délután újra Kedarnátban voltunk, megnéztük a várost és aztán szabad program ás pihenés következett. Lent Rishikesben közel 40 fok volt, de itt (ha szép idő volt) kb. 18-20 fok volt és éjszaka pedig lehűlt a levegő egész 4-5 fokig. Ilyenkor téli kabát és sapka kellett. Így az öltözködést illetően a téli ruhától kezdve a nyári ruháig mindent be kellett pakolni.

Képek Kedarnátról:

Ha nem indul el a slideshow akkor klikk ide!