12. nap – Visszaút Rudraprajágba (szept.28.)


Vázlatosan:
- Korai indulás
- Yosimat (kívánságteljesítő fa)
- Rudraprajág
- Fürdőzés a Gangeszben

Részletesen:

Reggel fél 6-kor indultunk, még sötét volt, útközben kelt fel a Nap. Az út elején, mielőtt kihajtottunk Badarikashramból, a város határában megáldott minket egy pap, az autót is és az utasokat is… ez szerencsét hozott, nem volt semmi problémánk az út során.

Útközben megálltunk Yosimatban, ahol egy 2.500 éves kívánságteljesítő fa és a tövében egy Síva lingam van. Úgy tartják, hogy ez a fa minden anyagi és lelki kívánságot valóra vált. Több se kellett a csapatna, csak úgy sorra jöttek a kérések…

Előadás a kívánságteljesítő fánál:


Képek a kívánságteljesítő fáról:

Ha nem indul el a slideshow akkor klikk ide!

Délben érkeztünk meg Rudraprajágba, és 1-kor ebédeltünk. Megint fejedelmi étkezésben volt részünk. Nagyon szerettem Indiában enni, mindig minden bőséges és finom volt. Az egész Himalájában be van tiltva a hús eves és az alkohol fogyasztás, így minden hely vegetáriánus volt.

Délután a szállásról elsétáltunk a Gangesz partra, ahol megfürödtünk a Gangeszben. Nagy élmény volt, mér régóta vártam erre a pillanatra. A csapat fele jött el, mert a többiek fáradtak voltak, de így is jó hangulatban telt a fürdőzés. Még helybéli közönségünk is volt. Nagyon tetszett az ottani embereknek, hogy fehér embereket látnak a Gangeszbe megmártózni. Ez arra felé ritkaságszámba ment. Még egy kis ászanázásra is sort kerítettünk.

Képek a Gangesz fürdőzésről:

Ha nem indul el a slideshow akkor klikk ide!

A Gangesz vize valóban tisztító erővel bír, szinte mindannyian éreztük, hogy szívünk könnyebbé és szabadabbá vált. Nagy kegy olyan vízbe megfürödni, ami a lelki világból szállt alá. Mind, ahányan ott voltunk, nagyon hálásak vagyunk az Úrnak és Gaura Krisna prabhunak a lehetőségért.