6. nap – Utazás Rudraprajágba (szept.22.)


Vázlatos:
- Szép hegyi út az autókkal
- Vaszistha-muni barlangja
- Megérkezés Rudraprajágba (Alakananda és Mandakini Gangesz egyesül itt)
- Rudranátha templom

Részletes:

A közösen eltöltött reggeli után indultunk el Rudraprajág felé. Az utazásunk szép hegyi utakon vezetett. A kilátás nagyon szép volt, de testileg kicsit megterhelő volt a kocsikázás, mert az utak nagyon rosszak és kanyargósak voltak. Engem el is kapott a tengeri betegség, pár órán keresztül hányingerem volt, de Gaura Krisna prabhu megnyugtatott, hogy ne aggódjak, hamar megszokom a kanyarokat és elmúlik a hányinger. Így is lett. Pár óra múlva már semmi bajom nem volt.

Képek a hegyi útról:

Ha nem indul el a slideshow akkor klikk ide!

Videók a hegyi útról:


A himalájai autó utak nem csak a kanyarok miatt veszélyesek, hanem a rendszeres hegyomlások miatt is. Gyakran előfordul, hogy leszakad a hegyoldal, vagy pedig az út szakad le. Többször is belefutottunk ilyen leszakadásokba, de az Úr védett minket. Neki hála soha nem volt semmi problémánk. Minden esetben úgy értünk a hegyomlásokhoz, hogy már eltakarították azokat.

Videó az egyik hegyi omlásról:


Az út során megálltunk Vaszistha-muni barlangjánál is. Ez a hely meghitt és varázslatos volt, gyönyörű Gangesz parttal. Kedvünk támadt volna több hétig is elidőzni itt, magunkba szíva a hely varázsát és lelki atmoszféráját, de tovább kellett menünk, mert még előttünk állt sok felfedezésre váró szenthely.

Előadás Vaszistha-muniról:


Képek Vaszistha-muni barlangjáról és a Gangesz partról:

Ha nem indul el a slideshow akkor klikk ide!

Videó a Gangesz partról:


Délután érkeztünk meg Rudraprajágba, ami a Rudranátha templomról híres és arról, hogy két kis Gangesz találkozik itt. (Az Alakananda és Mandakini Gangesz egyesül.) A szállodánk a Himalája tövében volt, a Gangesz völgy mellett.

Videó a rudraprajági szállás kilátásáról:


Képek a szállásról és Rudraprajágról:

Ha nem indul el a slideshow akkor klikk ide!

Meglátogattuk a templomot és azt a helyet, ahol a két Gangesz ág egyesül. Itt tartott nekünk egy előadást Gaura Krisna prabhu és eközben épp egy Ganga árati (a Gangesznek tartott szertartás) folyt.

Előadás Rudraprajágról:


Videó a Gangesz áratiról:


Videók a két ág találkozásáról:


Ahogyan egyre jobban hömpölygött a Gangesz sodrása, úgy erősödött bennünk is a vágy, hogy jobban megismerjük a Himalája szent helyeit. Várva vártuk az elkövetkezendő napokat is, ahol még csodálatosabb élmények vártak ránk.