10. nap – Badarikashramba út (szept.26.)


Vázlatosan:
- Gyönyörű és gigantikus hegyek-völgyek között haladtunk
- Délelőtt érkeztünk Badarikashramba
- Délután Badrinátha templom meglátogatása
- Este városnézés

Részletesen:

Gyönyörű és gigantikus hegyek-völgyek között haladtunk az autókkal. Minél feljebb mentünk a Himalájába annál nagyobbakká és kopárabbakká váltak a hegyek. A fejünk fölé magasodó látvány mellett egyre kisebbnek és kisebbnek éreztük magunkat. Nagyon lehetett érezni, hogy a teremtett világban mi csak apró porszemek vagyunk.

Képek az útról:

Ha nem indul el a slideshow akkor klikk ide!

Videók az útról:


Délelőtt érkeztünk a városba, elfoglaltuk a szállodát. Majd bementünk a városba, ami a több ezer éves Bardinátha templomáról nevezetes. Badrinátha az Úr Visnu egyik formája. Ebből adódóan a hely vasinava zarándokhely. Nagyon sok hívő látogat el ide, hogy megkapja az Úr áldásait.

Előadás a helyről és a templomról:


A Badrinátha templomban több múrti (isten szobor) is van:
            - középen: Badri Nárájána (Visnu múrti)
            - jobb és bal oldalán: Uddhava és Nárada Muni
            - bal oldalán: Nara és Nárájána Risik
            - jobb oldalon: Varuna
Sajnos a legtöbb hindu templomon belül nem engednek fotózni, így itt is csak kívülről tudtam felvételeket készíteni, meg azért egy képet “gyorsan/sunyiba” belülről.

Képek a Badrinátha templomról:

Ha nem indul el a slideshow akkor klikk ide!

Délután megnéztük magát a várost is.

Képek Badarikashramról:

Ha nem indul el a slideshow akkor klikk ide!

Egész Indiát áthatja a vallásosság, Isten iránti szeretet és alázat, de ebben a himalájai városban ez még inkább érezhető volt. Minden ember szolgálta a maga módján az Urat. Minden szállodában, boltban, buszban volt egy kis oltár, amin keresztül imádták Istent. A legelesettebb és leghitványabb emberek is Isten-hívő emberek voltak. Amikor megláttak egy szerzetest, vagy oltárt akkor azonnal a hódolatukat ajánlották. Kedvesek és nyitottak minden nyílt és tiszta szívű ember felé. Lenyűgöző volt mindezt látni és személyesen megtapasztalni. A saját hitemre is nagyon lelkesítően hatott mindez.