7. nap – Lovaglás Kedarnátba (szept.23.)


Vázlatos:
- Hossz kocsiút gyönyörű hegyi utakon
- Szitapur
- Gaurikund (öszvéreket béreltünk)
- Izgalmas út öszvérháton, lenyűgöző tájakon át
- Kedarnát (3200 m magasan van a Himalájában)
- 5.000 éves Síva templom
- Sankarácsárja szamádhija

Részletes:

Rudraprajágból indultunk el Gaurikundba. Megint gyönyörű hegyi utakon mentünk az autókkal. Egyszerűen nem tudtunk betelni a kilátással. Minden nap azt hittük, hogy a legszebb helyen vagyunk és ennél nincs jobb, de aztán jött a következő nap, ami túltett az előzőn…

Képek a hegyi útról Gaurakundig:

Ha nem indul el a slideshow akkor klikk ide!

Videó a hegyi útról:


Az út során megálltunk Szitapurban és egy szállodában letettük a nagy csomagokat, hogy a hegyekbe csak egy kis hátitáskával menjünk. Aztán haladtunk tovább Gaurikundba, ahol öszvéreket béreltünk.

Képek Gaurikundról:

Ha nem indul el a slideshow akkor klikk ide!

Videók az öszvéres központról:


Gaurikundból Kedarnátig egy 14 km-es hegyi út vezet, amelyet meg lehet tenni gyalogosan, hordszéken, vagy öszvér háton. Mi az utóbbit választottuk. Így az egész út nagyon izgalmas volt. Kicsit féltünk eleinte az öszvérektől és a sok szakadéktól, vadregényes tájtól, de aztán mindannyian nagyon élveztük. Több esetben volt, hogy a szakadék szélén haladtunk az öszvér karavánnal és arra is volt példa, hogy önálló utat találtak a kis hordozóink. Szép helyeken, hegyeken, völgyeken, patakokon és zuhatagokon haladtunk át, csupa-csupa zöld volt minden körülöttünk. Ott volt mellettünk végig a Gangesz is, a csodálatos kis hídjaival, szikláival és hömpölygő folyamával együtt.

Képek az öszvéres útról:

Ha nem indul el a slideshow akkor klikk ide!

Videók az öszvéres útról:


Délután érkeztünk meg Kedarnátba, amely 3200 m magasan van a Himalájában, ami az 5.000 éves Síva templomáról híres, amit az 5 Pándava fivér épített (róluk a Mahábhárata eposz ír), majd Sankarácsárja újítatott fel. A Síva templomból adódóan sok Síva hívő jógi él itt és sok zarándok látogat el ide. Úgy tartják, hogy az Úr Síva nagyon kegyesen adja áldásait a híveinek, így sokan imádkoznak is hozzá. Gyakori, hogy gyógyíthatatlan betegségekből épülnek fel az ide zarándoklók. Nagyon áhítatos volt a templom és a körülötte lévő udvar is.

Előadás Síváról és Kedarnátról:


Képek a Síva templomról:

Ha nem indul el a slideshow akkor klikk ide!

Videó a Síva templomról:


A Síva templom utána Sankarácsárja szamádhiját néztük meg. Itt tartott egy hosszabb előadást Gaura Krisna prabhu Sankarácsárjáról és az Ő tanításairól.

Előadás Sankarácsárjáról:


Képek a szamádhiról:

Ha nem indul el a slideshow akkor klikk ide!